Vastlapäev on küll läbi, aga kui õigel päeval pole aega vastlakukkleid teha, siis ega need tegemata jää 🙂 Siin on retsept minu valmistatud gluteenivabade vastlakuklitele. Internetis liikleb erinevaid gluteenivabade kuklite retsepte, aga mulle meeldib võimalikult lihtne retsept, mida olen siis omaltpoolt muutnud.
3,5 dl vett või piima
1 dl suhkurt
6,5 dl gluteenivaba jahu (kasutasin Schär gluteenivaba jahu Mix B)
0,5-0,7 dl toiduõli
1 tl kardemoni
50g pärmi
Täidis: moos (mulle meeldib ema tehtud natuke hapukas-magus mustsõstramoos).
Kreem:
250 g mascarpone
2-3 dl vahukoort
3 spl suhkurt
Masintikkimine
Lahusta pärm soojas vees/piimas (36 kraadi), lisa suhkur.
Lisa kardemon, õli ja jahu. Jääb suht kleepuv tainas
Pane tainas kerkima sooja kohta, kata toidukilega umbes 40 minutit.
Vormi õliste kätega ümmargused kuklid ja küpseta küpsetuspaberi peal ahjus 200 kraadi juures umbes 15 min, kuni kuklid on pealt kuldsed.
Lase jahtuda.
Lõika kukli pealt mütsike, võta natuke sisu välja, pane lusikatäis moosi.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor, lisa mascarpone ja suhkur. Sega korralikult läbi. Kui sul on tordiprits, siis saad selle abil ilusa vahukooremütsikese kuklile taha. Raputa kuklile peale tuhksuhkurt. Head söömist 🙂